Wat ik doe om te ontspannen?


images

Vandaag ga ik jullie vertellen wat ik doe om te ontspannen.
Heb zelf altijd heel veel moeite om te ontspannen ,want
ben in mijn hoofd een erg bezig bijtje. Mijn hoofd helemaal leegmaken lukt me dus ook haast niet. Dit kan soms erg vervelend/vermoeiend zijn.
Maar toch kan ook ik lekker ontspannen worden van bepaalde dingen.
________________________________________________________________

1. Een heerlijke wandeling maken samen met mijn vriend. Het liefste in het bos, ik kan zo genieten van de natuur. En de stilte van de wereld om me heen om alleen maar de natuurgeluiden te horen. Dit geeft mij rust.

2. Massage’s. Dit is denk ik wel het enige waar ik echt helemaal van weg droom en aan niets hoef te denken. Mijn hoofd even rust geeft en mijn lichaam weer even stabiel maakt. Dit kan een massage van mijn partner zijn, maar ook een holistic pulsing massage van mijn lieve schoonzusje werkt erg ontspannen voor mij. Ik droom dan helemaal weg en soms dommel ik in een diepe slaap.

3. Poetsen. Ik vind poetsen zo fijn en ontspannen. Ik vind het vooral erg ontspannend als het niet moet ,maar mag! Als ik een dagje aan het poetsen ben ,ben ik helemaal zen!

4. Knuffelen met mijn konijntje Olaf!  Als ik lekker op de bank lig, na een zware dag en Olaf komt dan lekker bij me liggen. Dan knuffel ik met hem en daar kan ik zo enorm van genieten. En het geeft me ook een bepaalde rust.
11193391_854002344635599_6591949779374407687_n
5. Koken werkt ook heel rustgevend voor mij. Vind het heerlijk om in de keuken te staan. Om lekker en gezond eten te maken, daar geniet ik het meeste van :)
________________________________________________________________

Wat wil ik gaan doen om nog meer tot rust te komen? 

1. Yoga, dit is iets wat ik al een jaar tegen mezelf zeg. Maar steeds weer stel ik het uit of heb ik een smoes om het niet te doen. ‘S avonds in bed roep ik tegen mezelf ,oké morgen ga je er aan beginnen. Maar zodra de dag nadert stel ik het weer uit of vind ik iets anders  om er onderuit te komen.

2. Schrijven. Ik vind het heerlijk om te schrijven ,maar merk dat ik dit eigenlijk nog te weinig doe. Waarom dit zo is? Ik zou het niet weten.
Van me afschrijven werkt voor mij vaak ook om rust in mezelf te creëren.

Op deze 2 dingen ga ik me de komende tijd nog meer focussen.
Want ik merk dat ik momenteel steeds vaker in een dipje blijf hangen en daardoor ben ik ook erg onrustig!
Heb jij nog tips om heerlijk tot rust te komen?
Stuur ze even door of schrijf ze bij de reacties!

Veel liefde van Annelisa (en Olaf die lekker naast me bij de stoel ligt)
11377278_860509207318246_3925034285221759788_n

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *